E fa'afefea ona fa'afefiloi e le mea fa'afefiloi mea pa'u?

talafou 3

O le fa'afefiloi o pa'u o le faiga e sili ona malosi le malosi i fale gaosi pa'u.Ona o le maualuga maualuga ma le faʻaogaina o le paluga, o le mea sili ona faʻaaogaina ma sili ona taatele mea faʻafefiloi paʻu i totonu o pisinisi paʻu.E fa'afefea ona fa'afefiloi e le mea fa'afefiloi mea pa'u?
Lalo tatou te vaʻavaʻai i le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi mai le paʻu eletise:
Fa'afefiloiga fa'afefiloi
O le fa'afefiloiina o se mea fa'afefiloi ma se mea fa'afefiloi (fa'asino i se vaega o le fa'afefiloi) e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 4.

1. Tu'i pa'u palasitika ma mea laiti;
2. Faʻaopoopo mea tetele i vaega (e masani ona faʻaopoopoina i vaega e lua, o le vaega muamua o se vaega faʻamalosia ma faʻatumu; o le vaega lona lua o le faʻamalosia o totoe, faʻatumu ma faʻamalulu);
3. Fa'amamā atili, fa'afefiloi, ma fa'asalalau;
4, lafoaia, ae e tusa ai ma lenei faagaioiga masani, e tatau ona ave ni vaega se tele o tui, o le pito i luga pito i luga e siiina ma fafaga le taulaga tatala ma tapunia soo, o le suiga o le polokalama e sili atu foi, e mafua ai le umi o meafaigaluega le taimi.

O vaega e lua 1 ma le 2 e pei ona faʻaalia i le ata e tusa ma le 60% o le taamilosaga atoa.I le taimi lea, o meafaigaluega o loʻo taʻavale i lalo o le uta ma o le faʻaogaina lelei o le faʻaaogaina e masani lava i se tulaga maualalo.
O loʻo faʻatali mo le faʻaopoopoina o le vaega lona lua o meafaitino, o le mea faʻafefiloi o loʻo faʻafeiloaʻi moni i le gaioiga atoa, lea o loʻo atagia mai i le ata o loʻo i lalo mai le amataga o le 3, o le paʻu o le eletise e amata faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai, ma na o le amata lava faaitiitia pe a mavae se vaitaimi.

E mafai ona vaʻaia mai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi faʻaaogaina le isi afa o le faʻamalosia ma le faʻatumuina o sui, e ui lava o le taamilosaga atoa e nofoia mo le sili atu ma le afa o le taimi, o le faʻatumuina o le potu faʻafefiloi e le maualuga, ae o le e le lelei le fa'aogaina o mea faigaluega, ae o lo'o nofoia.Le masini ma le taimi.O se vaega tele o le taimi na nofoia e le siiina o le pito i luga ma le tatalaina ma le tapunia o le taulaga fafaga e avea ma taimi fesoasoani.E tatau ona oʻo atu i tulaga nei e tolu:

Muamua, o le taamilosaga e umi se taimi

Talu ai o se vaega tele o le taimi o loʻo i lalo o le faʻaogaina o le uta, o le faʻaaogaina o meafaigaluega e maualalo.E masani lava, o le taimi faʻafefiloi o le 20 rpm mixer i totonu o le 10 i le 12 minute, ma o le faʻatinoga faʻapitoa e faʻalagolago i le tomai o le tagata faʻatautaia.

Lona lua, o le vevela o le paʻu paʻu ma le Mooney viscosity e fesuisuiai tele.

Talu ai e le fa'avae le fa'atonuga o le ta'amilosaga i luga o le viscosity toniga, ae fa'avae i luga o se taimi faatulagaina po'o le vevela, o le fesuiaiga i le va o le vaega ma le vaega e tele.

Lona tolu, o le eseesega i le faʻaaogaina o le malosi i le va o meafaitino ma meafaitino e tele.

E mafai ona va'aia o le fa'afefiloi fa'aleaganu'u fa'afefiloi e leai ni fa'atonuga fa'atonu ma fa'atuatuaina polokalame, e mafua ai le tele o le eseesega i le fa'atinoga i le va o le fa'aputuga ma le fa'aputuga, ma le fa'aleagaina o le malosi.

Afai e te le gauai atu i le faʻagasologa o le faʻafefiloi, faʻatautaia le faʻaaogaina o le malosi o laʻasaga taʻitasi ma laʻasaga o le taamilosaga faʻafefiloi paʻu, o le a faʻaumatia le tele o le malosi.O le taunuuga o le umi o le faʻafefiloi o le taamilosaga, maualalo le lelei o le faʻafefiloi ma le maualuga o fesuiaiga o le lelei o le paʻu..O le mea lea, mo se fale gaosi paʻu e faʻaaogaina se mea faʻafefiloi i totonu, faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le malosi o se galuega masani i lalo o le faʻamoemoega o le faʻamautinoaina o le lelei o le faʻafefiloi.Fa'amasino sa'o ma pulea le fa'ai'uga o le ta'amilosaga fa'afefiloi e 'alofia ai le tula'i mai o le "le-fa'amama" ma le "so'ona fa'amamaina.


Taimi meli: Ian-02-2020